بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد تک ایران کالا کاملا محفوظ می باشد

راهکار تمیز کردن قابلمۀ تفلون سوخته

راهکار تمیز کردن قابلمۀ تفلون سوخته
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/08/03 0 نظر

امروزه بیشتر خانم‌ها در پخت و پزهای روزانۀ خود از قابلمه‌ها و ماهیتابه‌های تفلون استفاده می‌کنند؛ چراکه مواد غذایی به سطح داخلی این ظروف نمی‌چسبند و همین خاصیت، شست‌وشوی این قابلمه‌ها را آسان می‌کند.

امروزه بیشتر خانم‌ها در پخت و پزهای روزانۀ خود از قابلمه‌ها و ماهیتابه‌های تفلون استفاده می‌کنند؛ چراکه مواد غذایی به سطح داخلی این ظروف نمی‌چسبند و همین خاصیت، شست‌وشوی این قابلمه‌ها را آسان می‌کند. البته باید بدانید که هرچند قابلمه‌های تفلون نچسب هستند اما اگر شعلۀ گاز زیاد باشد و یا غذا به مدت طولانی روی حرارت مانده باشد و آب آن تبخیر شده باشد، غذای داخل قابلمه شما می‌سوزد و به کف آن می‌چسبد. بسیاری از خانم‌ها هنگام مواجهه با چنین صحنه‌ای با حسرت و ناراحتی زیاد قابلمۀ خود را که فکر می‌کنند دیگر بلااستفاده شده است دور می‌اندازند. اگر شما همچنین تجربه‌ای داشته‌اید این مقالۀ تک ایران کالا را تا انتها بخوانید تا با بهترین راهکار تمیز کردن قابلمۀ تفلون سوخته آشنا شوید.

 

راهکار اول، جوشاندن محلول سرکه و آب

در این بخش شیوه و مراحل راهکار تمیز کردن قابلمۀ تفلون سوخته با استفاده از محلول سرکه و آب را به شما آموزش خواهیم داد. اگر به دقت مراحل زیر را دنبال کنید، به جرئت می‌توان گفت جوشاندن محلول سرکه و آب یکی از بهترین شیوه‌هایی است که می‌توانید به کمک آن قابلمۀ سوختۀ خود را مانند روز اول نو کنید. در ابتدا قابلمه را با احتیاط از روی شعله بردارید و در گوشه‌ای بگذارید تا خودش خنک شود. سپس به کمک یک قاشق چوبی یا هر ابزار مناسب دیگری باقی‌ماندۀ غذای سوخته را خالی کنید.

قابلمه را با آب ولرم و به کمک ابر یا اسکاچ نرم و با مایع ظرفشویی تا جایی که ممکن است بشویید و تمیز کنید. قطعاً در این مرحله قسمت‌های سوخته کف قابلمه باقی‌مانده‌اند که با شستن معمولی تمیز نمی‌شوند. حالا به مقدار نصف پیمانه سرکه داخل قابلمه بریزید و آن را تا نیمه با آب داغ پرکنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به مدت ده الی پانزده دقیقه مخلوط آب و سرکه بجوشد. در این مرحله می‌توانید ببینید که ذرات غذای سوخته کم‌کم از کف قابلمه جدا می‌شوند و به سطح آب می‌آیند. پس از اینکه همۀ قسمت‌های سوختۀ غذا از کف قابلمه جدا شد، با احتیاط تمام قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مخلوط سرد شود. سپس قابلمۀ خود را با آب ولرم و مایع ظرفشویی بشویید.

 

راهکار دوم، استفاده از جوش شیرین

این شیوه برای کسانی مناسب است که نسبت به بوی سرکه حساس هستند و یا اینکه در آن لحظه سرکه در دسترس‌شان نیست. راهکار تمیز کردن قابلمۀ تفلون سوخته با استفاده از جوش شیرین نیز راهکار مؤثری است و البته ازآنجایی که بوی تند سرکه در خانه پخش نمی‌شود، شاید برای بعضی‌ها کاربردی‌تر نیز باشد.

برای تمیز کردن قابلمۀ تفلون سوخته با جوش شیرین ابتدا باید جوش شیرین را به گونه‌ای کف آن پخش کنید که یک لایه از آن روی سوختگی‌ها را به طور کامل بپوشاند. سپس مقدار کمی آب داغ به آن اضافه کنید. دقت کنید اصلاً نباید جوش شیرین در آب محلول شود، بلکه باید در حدی آب بریزید که جوش شیرین صرفاً خیس بخورد و هنوز حالت جامد خود را داشته باشد. بگذارید این ترکیب به مدت سه الی پنج ساعت (بسته به میزان و شدت سوختگی) در کف قابلمه باقی بماند. سپس به کمک یک دستمال آن را از کف قابلمه پاک کنید و طبق معمول قابلمۀ خود را با آب ولرم و مایع ظرفشویی بشویید. حال می‌توانید با خیال راحت دوباره از قابلمۀ تفلون خود استفاده کنید.

 

یک راهکار سریع و ساده، استفاده از مایع ظرفشویی

برای کسانی که به هر دلیلی نمی‌خواهند از دو شیوۀ ذکرشده استفاده کنند نیز راهکاری داریم که بسیار ساده است و آن هم راهکار تمیز کردن قابلمۀ تفلون سوخته با استفاده از مایع ظرفشویی است. البته دقت کنید که اگر میزان سوختگی قابلمۀ شما خیلی زیاد باشد، ممکن است از این شیوه چنانکه باید و شاید نتیجۀ مطلوبی حاصل نشود؛ اما اگر میزان سوختگی زیاد نیست از این روش نیز می‌توانید استفاده کنید.

برای اینکه تکه‌های سوختۀ غذا را از کف قابلمۀ خود به کمک مایع ظرفشویی پاک کنید، ابتدا باید مقدار بسیار کمی آب کاملاً داغ کف قابلمه بریزید. اصلاً نباید میزان آب زیاد باشد و حتی از یک بند انگشت هم باید کم‌تر باشد. سپس مقدار مناسبی از مایع ظرفشویی را به ویژه روی قسمت‌های سوخته بریزید و روی این مخلوط غلیظ آب و مایع ظرفشویی را با تکه‌های ضخیم دستمال حوله‌ای آشپزخانه بپوشانید. اجازه دهید که این مخلوط به مدت چهار الی شش ساعت در قابلمه باقی بماند. سپس با دستمال به راحتی تکه‌های سوختۀ غذا را از کف قابلمه جدا کنید و آن را بشویید.

 

چند نکتۀ ضروری برای تمیز کردن قابلمۀ تفلون سوخته

در قسمت‌های پیشین مقاله شما چند راهکار تمیز کردن قابلمۀ تفلون سوخته را مطالعه کردید و مراحل آن را نیز آموختید. هرکدام از این شیوه‌ها مزایای خود را دارند و به شما کمک می‌کنند که دوباره بتوانید از قابلمۀ تفلون خود استفاده کنید؛ اما قبل از آنکه دست به کار شوید بد نیست که به این چند نکته نیز توجه کنید:

  • برای پاک کردن تکه‌های سوختۀ غذا از کف قابلمه هرگز از قاشق‌های فلزی و یا هر ابزاری شبیه به این استفاده نکنید. این کار باعث از بین رفتن لایۀ تفلون کف قابلمۀ شما می‌شود و آن را به کل غیرقابل استفاده می‌کند.
  • برای تمیز کردن قابلمۀ تفلون سوخته هرگز از شوینده‌های قوی مثل وایتکس استفاده نکنید. این کار حتی اگر قابلمۀ شما را به ظاهر تمیز کند، قطعاً آن را بلااستفاده می‌کند؛ زیرا لایۀ تفلون آن را از بین می‌برد یا باعث به وجود آمدن واکنش‌های شیمیایی و آزاد شدن مواد سمی و مضر می‌شود.
  • در صورتی که با یک بار استفاده از محلول سرکه و آب هنوز کمی از غذای سوخته کف قابلمه باقی مانده بود می‌توانید یک بار دیگر نیز از این روش استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید تأثیر پاک‌کنندگی مخلوط جوش شیرین و آب بیشتر شود آن را نیز می‌توانید به مدت چند دقیقه بجوشانید.
  • در هر یک از راهکارهای بیان شده بهتر است که از دستکش استفاده کنید تا پوست دست شما مستقیماً با این مواد در تماس نباشد.

 

سخن پایانی

در پایان امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد؛ اما بهتر است به این نکته نیز توجه کنید که اگر بعد از انجام دادن صحیح این مراحل نیز قابلمۀ شما مانند قبل نشد و یا خاصیت تفلون آن کم‌تر شده بود، بهتر است که قابلمۀ جدیدی تهیه کنید. برای این کار می‌توانید از انواع سرویس قابلمه ما در تک ایران کالا بازدید کنید و از میان محصولات باکیفیت و متنوع ما بهترین سرویس‌های قابلمۀ تفلون را انتخاب و خریداری کنید.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

جدیدترین مقالات